Јовановић: Усвојити резолуцију којом се одбацује перфидна лаж о геноциду

Срна
Јовановић: Усвојити резолуцију којом се одбацује перфидна лаж о геноциду

БЕОГРАД - Нови ДСС сматра да би од највећег значаја било да скупштине Србије и Републике Српске усвоје резолуције којом би заједнички и у потпуности одбацили перфидну и бруталну лаж о такозваном геноциду у Сребреници.

Лидер ове странке Милош Јовановић оцијенио је да је усвајање срамне резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН покушај да се лаж претвори у истину и тиме понизи српски народ, угрози опстанак Српске и потврди западно виђење југословенске кризе по коме су Срби највећи кривци за рат.

"Врхунац је лицемерја да су њени предлагачи, као и неки од коспонзора, одговорни за смрт милиона људи и за неке од највећих злочина у историји човечанства", навео је Јовановић.

Зато је, навео је он, важно подсјетити и никада не заборавити да су ратови из деведесетих година прошлог вијека наметнути српском народу и да су Срби највеће жртве тих ратова и једини народ који је на овим просторима био жртва геноцида.

Подједнако је, каже Јовановић, важно стално инсистирати и на јединој истинитој чињеници да у Сребреници није почињен злочин геноцида.

Генерална скупштина УН усвојила је данас резолуцију о Сребреници гласовима мање од половине чланица УН. За резолуцију су гласале 84 земље, против је било 19, а 68 уздржано од 193 чланице УН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана