Језеро домаћин крсне славе ВРС

ГС
Језеро домаћин крсне славе ВРС

ЈЕЗЕРО - Уз благослов епископа бихаћко-петровачког Сергија, општина Језеро има част да ове године буде домаћин крсне славе Војске Републике Српске, 3. пјешадијског ( Република Српска) пука, Видовдана, која је уједно и крсна слава парохије језерске.

-Видовдан је значајан празник за Србе, на тај су се дешавали многи битни догађаји  - рекла је начелница општине Језеро Снежана Ружичић  РТРС.

Додала је да је велика част за општину Језеро и привилегија за једну малу општину да буде организатор и домаћин овако значајног догађаја.

-Поред што је красна слава Војске Републике Српске, Видовдан је и слава нашег Храма Кнеза Лазара - нагласила је Ружичић.

Свечаност започиње Светом Архијерејском Литургијом у храму Светог великомученика кнеза Лазара, у 9.30 часова, а служиће је епископ бихаћко-петровачки, Сергије.

Ружичић је истакла да очекују велики број гостију представника друштвеног живота Републике Српске.

- Очекујемо и долазак предсједника Милорада Додика, замјеника министра одбране Александра Гогановића као и представника Оружаних снага, представника борачких организација, као и становника Језера и других општина - рекла је Ружичић.

Нагласила је да је Видовдан велики дан за парохијане општине Језера и позвала све заинтересоване да присуствују литургији, након чега је припремљен и свечани ручак.

Вечерас, уочи Видовдана, у 18 часова у порти храма, биће служен помен и парастос палим борцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана