Јеринић поручио Арнаутовићу:Прво пребројте Добој, ако поништите изборе слиједе вам тужбе 20.000 Добојлија

Срна
Јеринић поручио Арнаутовићу:Прво пребројте Добој, ако поништите изборе слиједе вам тужбе 20.000 Добојлија

ДОБОJ - Градоначелник Добоја Борис Јеринић поручио је у отвореном писму предсједнику Централне изборне комисије БиХ /ЦИК/ Суаду Арнаутовићу да је изнио лавину лажи и оптужби на рачун Добојлија који ће, уколико данас не буде пребројаван прво Добој већ поништени избори у овом граду, одреаговати низом мјера - петицијом за смјену Арнаутовића, колективном тужбом против њега и протестом испред ЦИК-а.

"Занемарили сте чињеницу да је Градска изборна комисија Добој све радила према вашим инструкцијама и упутама. Током примопредаје материјала, све је наведено, а ви сте свјесно и намјерно ћутали до дана пребројавања. Изнијели сте такву лавину лажи и оптужби на рачун Добојлија, да ја, први човјек града, немам право ћутати на исте", истакао је Јеринић.

Према његовим ријечима, уколико ЦИК данас не буде пребројавао прво Добој већ буду поништени избори у Добоју, како је чуо да је договорено са Кристијаном Шмитом, Арнаутовић може очекивати сљедећи одговор:

"Петицију 20.000 Добојлија ка Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ за вашу смјену, затим колективну тужбу 20.000 Добојлија против Суада Арнаутовића. И до Стразбура ћемо ићи, част својих грађана не дам. Протест 20.000 Добојлија испред ЦИК-а", нагласио је Јеринић.

Уколико Добојлијама не буде омогућен улазак у Сарајево, град у коме би сви грађани БиХ требали имати иста права, Јеринић је указао Арнаутовићу да је онда јасно да намјерно и свјесно подривају Дејтонски мировни споразум.

"Ничим нас заплашити нећете јер Добојлије су часно и поштено своју грађанску дужност обавиле. Сва опозиција, по вашим званичним подацима, у Добоју има 3.629 гласова и ви вјерујете тој мањини, статистичкој грешци да је Добој град превара? Знате и сами да није. Знате али не смијете налогодавцу рећи", нагласио је Јеринић.

Јеринић је навео да је са својим суграђанима прошао кроз изузетно тешке ситуације, нарочито у пандемији и не дозвољава да под плаштом демократије буде уништаван најперспективнији град.

"Уздржаћу се од ружних ријечи, мада, ви не заслужујете никакво поштовање. Последњи пут вас упозоравам, сиђите с леђа грађанима Добоја. Ви, Суаде Арнаутовићу заустављате привредни развој Добоја, ви бацате љагу на Добој, ви уништавате један од већих градова у Републици Српској", навео је Јеринић.

Он је истакао да "Добојлије нису кукавице нити желе трпити мучење, психичко злостављање, тортуру и нападе".

"Док сам био замјеник министра одбране, слушао сам приче у Сарајеву о Суаду Арнаутовићу. И то, док је био начелник кабинета федералног министра унутрашњих послова да је свако јутро, прво отварао пошту, читао, копирао, па све враћао, лијепио и тек онда министру уносио. Копије је достављао паралелној структури тајне бошњачке полиције. Сада, размишљам, да ли је Суад Арнаутовић већ отворио вреће из Добоја? И ако јесте, коме ли сте материјал прослиједили", нагласио је Јеринић у отвореном писму.

Градоначелник Добоја поручио је да је уверен да ће, једног дана када право завлада и закони се почну поштовати и примјењивати, сва питања добити праве одговоре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана