Јасеновац - Порука помирења предсједника Србије Александра Вучића

Срна
Јасеновац - Порука помирења предсједника Србије Александра Вучића

јАСЕНОВАЦ - Министар правде Србије Маја Поповић пренијела је данас у Јасеновцу поруку помирења у име предсједника Србије Александра Вучића и истакла да се Србија данас са поносом сјећа свих жртава.

- Порука предсједника Александра Вучића је управо порука помирења. Он је борац за помирење свих народа који живе на овим просторима и ово је начин и повод да се сјетимо свих наших жртава, јер је управо Вучић тај који у Србији формира ту културу сјећања. Раније то није било тако - рекла је Поповићева новинарима у Јасеновцу.

Она је на манифестацији “Дани Светих новомученика јасеновачких” у својству изасланика предсједника Србије истакла да се Србија са поносом сјећа својих жртава.

- Са поносом можемо да кажемо и поменемо све наше жртве - рекла је Поповићева.

Служењем литургије у порти Манастира Рођења Светог Јована Крститеља у Јасеновцу почела је манифестација “Дани Светих новомученика јасеновачких” којој присуствује велики број Срба из Хрватске, Црне Горе, Србије и Републике Српске.

Након литургије биће освештан колач и жито на хумци поред споменика “Камени цвијет”, а потом и Истраживачка библиотека у оквиру комплекса манастира у Јасеновцу.

У Јасеновцу ће од данас до уторка, 5. септембра, бити одржани “Дани Светих новомученика јасеновачких” у организацији Епархије пакрачко-славонске, Музеја жртава геноцида из Београда и Српског народног вијећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана