Јака киша у Сарајеву довела до колапса у саобраћају: Више градских улица поплављено

GS
Foto: Klix

САРАЈЕВО - Киша која је у Сарајеву почела падати данас око 14 сати довела је до колапса на саобраћајницама у појединим дијеловима града.

Велика количина кише која је пала у главном граду БиХ довела је до плављења појединих улица, а према фотографијама тренутно је најтеже у улици Сафета Зајке у Бољаковом Потоку, насељу Храсно и подвожњаку који води у Бућа Поток.

У улици Сафета Зајке дошло је до потпуног колапса с обзиром да је услијед велике количине падавина, вода у потпуности поплавила саобраћајницу због чега су се аутомобили нашли заглављени те им је онемогућено кретање.

Осим тога, киша је узроковала и блокаду у саобраћају и у осталим градским улицама. Како се може видјети на фотографијама које је забиљежио фоторепортер портала Кликс.ба, поплављен је и подвожњак у Бућа Потоку и улица Џамијска у Храсном.

Федерални хидрометеоролошки завод (ФХМЗ) до краја дана такође прогнозира падавине. Вечерас се широм земље се очекују киша, пљускови и грмљавина. Локално у централним, источним подручјима Босне су могуће интензивније падавине, прећене јаким ударима вјетра, што може условити појаву урбаних поплава.

Сутра ће у централним и источним подручјима Босне прије подне преовладавати умјерено до претежно облачно вријеме уз постепено смањење наоблаке током дана. У остатку земље претежно сунчано. Вјетар слаб сјеверни и сјевероисточни. Јутарња температура зрака од 9 до 15, на југу до 20, а дневна од 18 до 24, на југу до 28 степени.

У Сарајеву прије подне умјерено до претежно облачно вријеме, уз постепено разведравање током послијеподнева. Јутарња температура око 11, а дневна око 23.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана