Јагодић: Миран протест није пркос, већ подршка институцији предсједника Српске

Срна
Јагодић: Миран протест није пркос, већ подршка институцији предсједника Српске

РОГАТИЦА- Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић истакао је да најављени протестни скуп пред Тужилаштвом БиХ у Сарајеву није никакав пркос или посебан корак српског народа, него знак подршке институцији предсједника Републике Српске

Јагодић је, коментаришући забрану одржавања најављеног мирног протеста у Сарајеву, рекао Срни да су такви протести нешто сасвим нормално у свијету и да не постоје никакве лоше намјере.

"Не рушимо никога. Ми хоћемо Суду и Тужилаштву да кажемо шта мислимо о нашем предсједнику Милораду Додику и неправди која се наноси српском народу", додао је Јагодић.

Он је поручио да подржава предсједника Српске и иницијативу да се народ окупља и каже шта мисли о њему и колику му подршку даје.

Јагодић је нагласио да је подршка предсједнику Републике Српске Милораду Додику дата на изборима и да је то огромна подршка из Републике Српске.

"Не знам шта смета другој страни да се спрема таква беспотребна хајка, без икакве подлоге", навео је Јагодић.

Из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево саопштено је да је полиција забранила за сутра најављени протест у организацији Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ испред Суда и Тужилаштва БиХ "због неиспуњавања формалних услова и из безбједносних разлога".

Предсједник овог одбора Ђорђе Радановић поднио је 24. августа захтјев за одржавање мирног скупа 1. септембра у Сарајеву због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића.

Тужилаштво БиХ подигло је 11. августа оптужницу против Додика и Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Подршку Додику и Лукићу пружили су представници удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, али и бројних невладиних организација који су најавили присуство протестима, као и представници странака владајуће коалиције у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана