Jагодић: Измишљотина да у Рогатици постоје војни кампови

Срна
Jагодић: Измишљотина да у Рогатици постоје војни кампови

РОГАТИЦА - Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић изјавио је да су нетачне тврдње министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да на подручју општине Рогатица постоје војни кампови за обуку и да посједује фотографије о томе, те да је невјероватно да на тако озбиљној позицији може бити човјек који шири такве дезинформације.

Јагодић је нагласио да је ријеч о чистим измишљотинама и да се таквим поступцима и манипулисањем јавности Хелез уопште не доприноси стабилизацији прилика у БиХ, поготово што тврди да има и слике и дојаве, те дефинише локације подручје општине Рогатица и планине Маглић.

Он је навео да је да нема никакве истине за такве тврдње, те да је невјероватно да на тако озбиљној позицији може бити човјек који шири такве дезинформације.

-Нисмо ми џунгла па да се то не може видјети, то се може провјерити сваки дан. Чисте лажи човјека који има само један задатак, а то је да шири овакве дезинформације -  написао је Јагодић на свом налогу на "Фејсбуку".

Хелез је за Радио Слободна Европа изјавио да на подручју Рогатице и подручју планине Маглић постоје војни кампови за обуку, за које тврди, да посједује и фотографије.

-Није то никаква тајна, то људи виде, села око Рогатице, то људи усликају, у сред дана да се тамо врши вјежба. Имам слике, то ћу показати на телевизији - рекао је Хелез, те додао да "не смије послати фотографије које документују постојање војних кампова".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана