Израелска амбасадорка прозвала Комшића, он њу назвао "злонамјерном будалом"

ГС
Foto: ГС

Амбасадорка Израела у БиХ и Албанији Галит Пелег негодовала је након медијског наступа предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића у којем је коментарисао тренутни сукоб у Израелу и Палестини.

Пелег је реаговала на Комшићев интервју за БХТ гдје је казао како је "неопрезна и себична" изјава предсједавајуће Савјета министара БиХ Борјане Кришто која је исказала недвосмислену подршку Израелу.

- Вјерујем да у овом случају госпођа Кришто није изабрала страну Израела, она је изабрала страну људских бића. У овом варварском нападу Хамасових дивљака, жртве су људи, а починиоци убице нису били ни близу људи. С које стране историје ћете остати запамћени, господине Комшићу? - пише у одговору Пелег.

Комшић је у интервјуу казао како су разлози за различите ставове званичника БиХ по питању овог сукоба, то што се спољна политика мијеша са унутрашњом.

Галит је казала како се "нема намјеру стављати у фокус политичких сукоба унутар БиХ".

- Господин Комшић сматра да то све треба 'посматрати у контексту'. У којем контексту, господине Комшићу? У контексту ИСИЛ-а? Аушвица? Који контекст даје легитимитет мучењу мале дјеце? Да отимају баке? Да убијају бебе у њиховом кревету? - поручила је Галит.

Комшић је потом експресно одговорио на оштру критику израелске амбасадорке.

- Ово што сте ви изговорили, а тиче се моје изјаве везано за став Борјане Кришто и све што се дешава ових дана у Израелу и Гази, могу само рећи да тако нешто што сте ви изговорили не да није тачно (погледајте и послушајте моју изјаву), већ тако нешто може рећи само, или злонамјерна лажљива будала или изманипулисана, такође злонамјерна будала - рекао је Комшић, преноси Кликс.

Додао је да с обзиром на то да вјерује да амбасадорка спада у ову другу категорију послао јој је додатну поруку.

- Тај перверзњак који вас је наговорио на ову лаж и глупост, јер очигледно нисте ни погледали ни послушали моју изјаву, а којем је новац важнији од чињенице да га зарађује са сљедбеницима оне политике и идеологије која је учествовала у холокаусту над вашим народом је проблем ваше државе - рекао је Комшић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана