Изгласан консолидовани извјештај о извршењу Буџета

Срна
Изгласан консолидовани извјештај о извршењу Буџета

БАЊАЛУКА/ - Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су данас консолидовани извјештај о извршењу буџета Републике Српске за прошлу годину.

Изгласан је и извјештај о раду Министарства унутрашњих послова за прошлу годину, као и извјештај о раду и финансијски извјештај Комисије за концесије за прошлу годину.

Посланици су дали зелено свјетло и извјештају за прошлу годину о раду и извршењу ребаланса финансијског плана – буџета Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству.

Подршку је добио и извјештај о раду Омбудсмана за дјецу за 2022. годину.

Посланици су к знању примили извјештај о резултатима активности Институције омбудсмана за људска права БиХ за 2022, као и информацију о одлукама о помиловању у прошлој години.

Изгласана је и одлука о прихватању задужења Републике Српске код Свјетске банке – Међународне банке за обнову и развој за други Пројекат подршке запошљавању, као и одлука о критеријумима за оцјену степена развијености јединица локалне самоуправе у Републици Српској.

Предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић закључио је рад парламента за ову седмицу и наставак треће редовне сједнице најавио за сриједу, 21. јуна, када ће бити разматрана тачка избор и именовања.

Он је навео да ће тада, по завшетку треће редовне сједнице Народне скупштине Српске, бити одржана и посебна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана