Изетбеговић: Разговоре о формирању власти треба да воде побједници избора

Агенције
Foto: Анадолија

САРАЈЕВО - Предсједник Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић изјавио је да је изборни резултат који је постигао СДА на недавно одржаним изборима један од најбољих у посљедње двије деценије.

У Сарајеву је у недјељу одржана сједница Предсједништва Странке демократске акције (СДА), а једна од тема сједнице је била анализа резултата општих избора одржаних 2. октобра и измјене Изборног закона БиХ.

"СДА је убједљиви побједник и имаће највише мандата у парламентима на свим нивоима власти што је изузетан успјех. Предсједништво СДА сматра да разговоре о формирању власти треба да воде побједници избора и у том смислу су формирани тимови који ће кренути с том врстом преговора", казао је челник СДА након сједнице страначког предсједништва.

Изетбегобић је коментарисао евентуалне преговоре и сусрет са лидером ХДЗ-а Драганом Човићем.

"Преговори тек треба да крену, још увијек немамо финалне резултате. Ми смо отворени за све. Треба направити стабилне владе са јаком подршком у парламентима. Ја још нисам добио позив од Човића и још увијек су то контакти на нивоу секретара странака. Врло радо ћу се састати с њим", казао је Изетбеговић.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана