Изетбеговић о Новалићевим респираторима: Погрешно се купило, грешка је што се полетјело за 100 комада

ГС
Изетбеговић о Новалићевим респираторима: Погрешно се купило, грешка је што се полетјело за 100 комада

Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић правоснажно је осуђен на четири године затворске казне због спорне набавке кинеских респиратора у вриједности 10,5 милиона КМ.

Гостујући у једној ТВ емисији након правоснажне пресуде Фадил Новалић је покушао рећи да је ријеч о добрим респираторима, који се користе широм свијета.

Ипак, истог мишљења није био његов шеф странке Бакир Изетбеговић након избијања афере. Изетбеговић је након избијања афере у мају2020. године критиковао чињеницу што се није питала струка о набавци респиратора.

- Направили су један страшан превид. Није се питала струка. И откуд Фадил Новалић да зна да се није питала струка. Ни ми нисмо питали Новалића је ли питао струку. Тек кад се десила грешка, видјели смо шта се десило. И сад је притисак на једног човјека и на његов кабинет - казао је тада Изетбеговић, пише Аваз

Наводи да се дало 10,5 милиона КМ за нешто што није за интензивну његу.

- Погрешно се купило и нико није тога био свјестан. Ми нисмо знали да нису питали, мислили су да је то добро и то је грешка Новалића, али и наша и свих министара, што су полетјели за 100 респиратора. Дешавају се грешке, и мислим да ће се сад установити још грешака - рекао је Изетбеговић тада.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана