Изетбеговић: Најопаснија ствар увођење прага од три одсто

Г.С.
Изетбеговић: Најопаснија ствар увођење прага од три одсто

ГОРЊИ ВАКУФ - Најопаснија ствар у новом плану ОХР-а је увођење прага од три одсто, што би значило да мањински народи у одређеним кантонима неће имати своје представнике у Дому народа ФБиХ, изјавио је данас предсједник СДА Бакир Изетбеговић говорећи о најављеним измјенама Изборног закона у БиХ.

Према његовим рјечима, нови план ОХР-а је очигледно пробни балон, пренио је портал klix.ba.

Изетбеговић је казао да је правни тим СДА детаљно анализирао тај документ који још увијек није званичан.

“И онда се ту стане на снагу ХДЗ-а, омогући им се доминација у Дому народа ФБиХ. Још би се СНСД-у повећала шанса да и они дођу до контролног пакета и да нам се направе клијешта ХДЗ-СНСД у ФБиХ. На тај начин би нам се навукла још једна лудачка кошуља. Слиједи снажан отпор томе, прије свега одредби о прагу од три одсто”, изјавио је Изетбеговић у Горњем Вакуфу.

Према његовим тврдњама, ''''Бошњаци и босански патриоти су постали фактор на Балкану без којег нема никакве рачунице''''.

“Постигли смо то упркос свим проблемима. Посљедње четири године, у којима смо имали блокаде, покушаје растурања државе, покушаје измјена Изборног закона у супротности са европским стандардима, пандемију корона вируса и мигрантску кризу, ми смо били ти који су бранили интересе државе и никада нећемо нити милиметар ићи уназад”, рекао је Изетбеговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана