Изетбеговић: Конаковић постаје проблем за БиХ

Срна
Изетбеговић: Конаковић постаје проблем за БиХ

САРАЈЕВО - Лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да БиХ мора имати добру сарадњу са Хрватском и Србијом, те да министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић постаје проблем за БиХ са својим, како је рекао, “петљанцијама и бескрајним лажима”.

Коментаришући Конаковићеву конференцију за новинаре на којој је презентовао споразуме са Хрватском и Србијом из 2011. године о “испорученом суверенитету”, Изетбеговић је истакао да је те документе требало усвојити, јер је била потребна борба против граничног криминала.

-Консензусом је прошло. Сви су били за, нико није био ни против ни уздржан. И онда се нађе Конаковић који је завршио за електричара. То је човјек који нема потврду о завршеној средњој школи. Човјек дезавуише све људе и пребацује кривицу - навео је Изетбеговић за “Н1”.

Конаковић је на недавној конференцији за новинаре рекао да је ријеч о документу који је потписао тадашњи члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић, а други члан ове институције Бакир Изетбеговић гласао за.

-Испоручен је дио суверенитета полицијских агенција БиХ сусједним земљама - оцијенио је Конаковић и показао споразум који “дио суверенитета БиХ даје Србији и Хрватској”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана