Изетбеговић: Чине неправду мојој Себији, сада смо још тврдоглавији

ГС
Изетбеговић: Чине неправду мојој Себији, сада смо још тврдоглавији

ТУЗЛА - Предсједник Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић синоћ се појавио на ифтару у Тузли и пред присутнима напао Републику и њене званичнике, те навео да због Османа Мехмедагића Осмице и „неправде“ према његовој супрузи Себији неће бити потписана одлука о именовању Владе ФБиХ.

- Дошао ми је један амбасадор и питао да ли смо промијенили став. Рекао сам да јесмо. Након што су Мехмедагића ставили на црну листу и како су почели да раде неправду мојој  Себији сада смо још тврдоглавији и нема говора да Лендо потпише - рекао је Изетбеговић.

Изетбеговић је опет Републику Српску назвао "геноцидном творевином" и руководство оптужио да су "направили удружени злочиначки подвиг".

Окупљени су аплаузом поздравили Изетбеговићев говор.

Потпредсједник ФБиХ Рефик Лендо одбија да потпише Одлуку о именовању федералне владе коју је донијела предсједник ФБиХ Лидија Брадара.

Управа за инспекцијске послове Кантона Сарајево донела је јуче званичну одлуку да Универзитет у Сарајеву (УНСА) поништи диплому доктора медицинских наука директорки Клиничког центра Универзитета Сарајево и Изетбеговићевој сурузи Себији Изетбеговић.

Сенат УНСА је у марту одлучио да Себији Изетбеговић поништи звање магистра, док је прије неколико дана донио одлуку да јој се одузме звање редовног професора на Медицинском факултету.

Влада САД санкционисала је прије 20-ак данаОсмана Мехмедагића Осмицу, бившег директора Обавјештајно безбједоносне агенције (ОБА) БиХ јер је „злоупотријебио БХ Телеком у корист СДА, односно ову компанију користио за прикупљање мобилних активности политичара који нису повезани са СДА“.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана