Изборни сабор ПДП-а 1. октобра у Бањалуци

Срна
Изборни сабор ПДП-а 1. октобра у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је данас да ће 10. Изборни сабор странке бити одржан 1. октобра у Бањалуци.

Бореновић је на конференцији за новинаре у Бањалуци, након сједнице Главног одбора ПДП-а, рекао да су данас утврђени Приједлог статута ПДП-а, Декларација о локалној самоуправи и Резолуција о провођењу програмских начела и циљева ПДП-а под називом "Српска на првом мјесту".


"Опредијељени смо за дугорочан мир, стабилност и развој дијалога у Републици Српској, БиХ и региону. Имамо програм обнове Републике Српске и политичку декларацију из претходног периода", рекао је Бореновић.

Он је истакао да су у ПДП-у одлучни да граде отворено, демократско, праведно, богато, толерантно и модерно друштво у Републици Српској, те да ниједан појединац, политичар или функционер не смије бити изнад Републике Српске.

Он је навео да ће на редовном 10. Сабору ПДП-а 401 делегат бирати 100 чланова новог сазива Главног одбора који ће даље изабрати 27 чланова Предсједништва партије, колегијум од девет чланова у којем ће бити предсједник и потпредсједници и који ће дефинисати политичке смјернице ПДП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана