Избори 2022. успјешно спроведени у складу са Законом

ГС
Избори 2022. успјешно спроведени у складу са Законом

Општи избори у БиХ 2022. године, као и пријевремени избори 2023. за градоначелника Зворника, Бихаћа, Тузле, Сребреника и Живиница и начелника општина Братунац и Вогошћа добро су организовани и успјешно спроведени у складу са изборним законом БиХ, закључак је дводневне конференције коју је у Сарајеву организовала Централна изборна комисија БиХ.

Током конференције представљена је едиција "Изборно право у пракси – Општи избори 2022", а представљени су и налази мониторинга Мисије ОЕБС-а у БиХ у погледу одговора правосудног система на случајеве изборних превара, саопштено је из ЦИК-а.

На конференцији су представљене и порепоруке завршног извјештаја ОДИХР-ове изборне посматрачке мисије за Опште изборе 2022. године у БиХ, као и препоруке извјештаја о посматрању Општих избора у БиХ 2022. године посматрачке мисије Парламетарне скупштине Савјета Европе.

Као завршни документ усвојени су закључци које ће ЦИК накнадно објавити кроз посебну публикацију посвећену постизборној конференцији.

Дводневна конференција 15. и 16. јуна окупила је више од 200 учесника, организована је из финансијску подршку Савјета Европе и Мисије ОЕБС-а у БиХ, а уз логистичку подршку Удружења изборних званичника у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана