Из здравства у туризам: Нова партија и нова функција за Костадина Васића

Мондо.ба
Из здравства у туризам: Нова партија и нова функција за Костадина Васића

Костадин Васић, "новопечени" кадар Народне партије Српске (НПС) биће именован за вршиоца дужности директора Туристичке организације Републике Српске.

У краткој изјави за Мондо, Васић је потврдио да ће на данашњој сједници Владе Српске бити именован на нову функцију умјесто досадашњег директора Миодрага Лончаревића, а који је такође кадар НПС-а.

Васић је недавно иступио из Уједињене Српске, након што је смијењен са функције шефа Клуба посланика у Народној скупштини Српске. 

Био члан СДС-а до 2018. године, а такође је био именован за в.д. директора Института за јавно здравство Републике Српске и ту је функцију обављао до августа 2023. године.

Што се тиче његовог формалног образовања, Васић тврди да је дипломирао два факултета на Универзитету у Источном Сарајеву (Факултет за безбједност и Правни факултет), а да је осим тога завршио и Вишу школу за спортске тренере.

“Имам два факултета и вишу школу. Ја сам дипломирани правник. Био сам замјеник министра безбједности, руководио управљањем ресурсима и прошао све провјере НАТО-а и свих безбједносних служби, 16 година сам посланик, а 30 година идем на изборе и немогуће је да је сав тај народ луд да би мени дао повјерење. Завршио сам Вишу школу за спортске тренере и читав живот сам се бавио фудбалом”, навео је својевремено Васић.

Иначе, он је у више наврата осуђиван за насилничко понашање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана