Из Министарства безбједности БиХ потврђено за “Глас”: Провјере Шмита још нису завршене

М. М. Б
Из Министарства безбједности БиХ потврђено за “Глас”: Провјере Шмита још нису завршене

САРАЈЕВО - Надлежне безбједносне институције и даље провјеравају све информације о боравку Кристијана Шмита и његове пратње у БиХ, речено је “Гласу Српске” у Министарству безбједности.

Нагласили су да ће, чим буду завршене све провјере, јавност обавијестити о свему што су надлежне институције утврдиле. Наиме, министар безбједности БиХ Ненад Нешић крајем септембра изјавио је како очекује да најкасније у року од десет дана добије све релевантне информације од надлежних полицијских и других органа о боравку Шмита и његове пратње у БиХ.

- С обзиром на то да Шмит нема адекватну резолуцију Савјета безбједности о именовању за високог представника, дискутабилан је легитимитет његовог боравка у БиХ - навео је тада Нешић.

Он је од Агенције за истраге и заштиту (СИПА) и Службе за послове са странцима БиХ затражио извјештај и о томе по ком основу пратња Шмита носи оружје у БиХ, а ради се о страним држављанима.

- Након извјештаја свих релевантних институција очекујем да ће се у причу укључити и Тужилаштво БиХ, како би се потпуно разјаснило има ли Кристијан Шмит легитимитет и легалитет за боравак у БиХ и да ли његова пратња има законско упориште за посједовање оружја на простору БиХ - поручио је Нешић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана