Из касарне "Козара" испраћена јединица у хуманитарну мисију у Словенију

Срна
Из касарне "Козара" испраћена јединица у хуманитарну мисију у Словенију

САРАЈЕВО - Јединица Оружаних снага БиХ испраћена је данас из касарне "Козара" у Бањалуци у Словенију ради хуманитарне мисије отклањања посљедица катастрофалних поплава које су недавно захватиле ту земљу усљед великог невремена.

У саопштењу Министарства одбране наводи се да су испраћају ове јединице присуствовали замјеник министра одбране за управљање ресурсима Александар Гогановић, замјеник начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ за операције генерал-мајор Ивица Јеркић, командант Оперативне команде Оружаних снага БиХ генерал-мајор Радован Илић и други званичници.

Гогановић је овом приликом захвалио припадницима Оружаних снага БиХ који учествују у овој хуманој мисији, те истакао значај учешћа у пружању помоћи властима Словеније на отклањању посљедица насталих поплавама.

Он је припадницима јединице привременог састава пожелио сретан пут и успјешно извршење задатка, као и сретан повратак својим породицама.

Јединица се упућује у ову хуману мисију, након што су Министарство одбране и Оружане снаге БиХ извршили све потребне припреме и провели законске процедуре за ангажовање расположивих капацитета за потребе пружања помоћи цивилним тијелима у реаговању на природну несрећу.

Јединицу привременог састава чини 10 припадника инжењеријског батаљона Оружаних снага БиХ, која је оспособљена за овакве ситуације, са потребном механизацијом.

Мисија припадника Оружаних снага БиХ ће бити пружање подршке структурама власти Словеније у реаговању и отклањању посљедица поплава и дјеловаће у зони ангажовања са припадницима Оружаних снага Словеније.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана