Из ДЕМОС-а одговорили на оптужбе да нису радили за Шобота

ГС
Из ДЕМОС-а одговорили на оптужбе да нису радили за Шобота

БАЊАЛУКА - Након Уједињене Српске, и из ДЕМОС-а су се огласили поводом оптужби из СНСД-а да у Бањалуци нису радили за њиховог кандидата Николу Шобота, који је у изборној трци убједљиво изгубио од ПДП-овог Драшка Станивуковића.

Подсјећамо, лидер највеће партије у Српској, Милорад Додик, поручио је недавно да Шобот има збир гласова СНСД-а и СПС-а, док су гласови осталих коалиционих партнера са републичког нивоа детектовани у збиру Станивуковићевих гласова.

То су демантовали из Социјалистичке партије, док је лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић за "Глас Српске" потврдио да у Бањалуци нису радили нити за једног кандидата.

- Ми смо као странка остварили раст. Тако гдје смо ми подржали СНСД, ту су и добили градоначелнике. У Бањалуци се то није десило, али наши гласови нису одлучивали о градоначелнику, већ други фактори тако да не видим да су било каквом аналитиком могли доћи до закључка да је Никола Шобот изгубио ради нас, СП-а и ДЕМОС-а – казао је Стевандић.

Данас су се огласили и из ДЕМОС-а.

- Као што вам је познато наш градски одбор је упућивао неколико пута позив да се договори са СНСД-ом око подршке кандидату, међутим та ријалити политика унутар градске организације СНСД-а није прихватила и наш позив није наишао на разумијевање, тако да ДЕМОС у Бањалуци није и то је видљиво и јасно да нисмо подржавали, мада вјерујем да је већина чланова подржало кандидата СНСД-а, али пропаганду ни за ког нисмо радили - навео је предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић.

Он, ипак, вјерује да се коалиција са републичког нивоа може "пресликати" и на бањалучки парламент.

- Мислим да је у Бањалуци зрела ситуација да скупштинску већину комотно има политичка групација која чини власт и на нивоу Републике Српске и да би то била једна стабилна скупштинска већина, све друго би било експериментисање. Још нико није покушао да направи већину", истиче Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана