Из Болнице у Чачку отпуштено четворо Зворничана, и преостали ван животне опасности

Милијана Латиновић
Из Болнице у Чачку отпуштено четворо Зворничана, и преостали ван животне опасности

ЧАЧАК - Од укупно седам пацијената из Зворника који су након јучрашње несреће у Овчар Бањи хоспитализовани у Општој болници Чачак, четворо је пуштено на кућно лијечење.

Рекла је то за "Глас Српске" портпаролка те здравствене установе Јелена Кнежевић, подсјетивши да је у болницу стигло десеторо повријеђених, те да је троје премјештено у Спинални центар Института за ортопедију и ортопедске болести "Бањица"  у Београду.

- Они су упућени тамо због тешких повреда кичме и врата. Ова три пацијента која су остала код нас су задржана на даљој опсервацији, сви су стабилни и изван животне опасности – рекла је Кнежевићева.

Група од 114 Зворничана је са два аутобуса компаније „Еуро Петрол Ојл“ требала синоћ да стигне на вечерњу молитву у манастир Ђунис, уочи данашњег празника Покрова Пресвете Богородице.

Поклоничко путовање су као и ранијих година организовале црквене општине Чекопек и Зворник,  а у плану пута био је и манастир Јовање гдје се несрећа догодила када је више од двадесетак људи истовремено прелазило мост који годинама није у функцији.

Сајла се откачила и мост је пао а са њим су у Западној Морави завршили и сви они који су се тог тренутка нашли на мосту. Двије жене су погинуле, а 10 вјерника је хоспитализовано у Општу болницу у Чачку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана