Иветић: Србија наставља да помаже Србе у Оџаку

М.М.Б.
Иветић: Србија наставља да помаже Србе у Оџаку

БЕОГРАД - Српско грађанско удружење „Посавина“ из Оџака учествовало је у Београду на већ традиционалном Сајму крајишких удружења и пријатеља, а тим поводом договорени су и нови пројекти које Србија планира реализовати у Посавском кантону.

Предсједник Српског грађанског удружење „Посавина“ Дамир Иветић рекао је да овакве манифестацијама служе за почетак добре сарадње са разним институцијама, али и наставак већ успостављене сарадње.

- Овом приликом продубљена је сарадња са војвођанским Фондом за избегла и расељена лица и за сарадњу са Србима у региону на чијем је челу Александар Ђедовац. Такође, ово је била прилика за разговор са премијером Србије Милошем Вучевићем - казао је „Гласу Српске“ Иветић.

Наглашава да је договорена сарадња на пољу културе кроз набавку 1.000 књига и отварање библиотеке у склопу Српске куће у фебруару 2025. године.

-Захвалност за овај сарадњу дугујемо највише замјеници покрајинског секретара за културу Војводине Јелени Добровић Бојановић. Поред тога, договорена је даља помоћ за студенте, ученике али и социјално угрожено становништву од стране војвођанског Фонда - казао је Иветић.

Осврнуо се и на разговор са премијером Србијом, који је, како наводи обећао конкретну помоћ у наредном периоду за изградњу водоводне мреже у Мјесној заједници Нови Град.

- Оно што је важно напоменути је да  српски народ на предстојећим локалним изборима мора да задржи своје присуство у локалном парламент, како би ови договорени пројекти и њихова реализација имали смисла у будућности - закључио је Иветић, који је и одборник СНСД-а у Скупштини општине Оџак. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана