Истражујући убиство мушкарца из БиХ у Чикагу, оптуженом нашли леш у замрзивачу

Г.С.
Истражујући убиство мушкарца из БиХ у Чикагу, оптуженом нашли леш у замрзивачу

ЧИКАГО - Брендон Сандерс (33), који се тренутно налази у притвору због убиства Расима Катанића (69), поријеклом из БиХ, могао би формално бити оптужен за још једно убиство.

Наиме, истражујући Катанићево убиство, чикашка полиција је детаљно претресела стан оптуженог Сандерса и у замрзивачу су пронашли леш младе, женске особе, чији идентитет није био познат. Међутим, након детаљне ДНК анализе утврђено је да ријеч о студенткињи Иман ал Сараџ (18). Како преносе амерички медији, дјевојка је наводно претучена на смрт.

Подсјетимо, Брендон Сандерс (33) оптужен је за убиство првог степена те за оружану пљачку након што је 12. маја убио Расима Катанић (69), поријеклом из Босне и Херцеговине.

Све се десило на крову једне зграде гдје је Катанић, иначе власник "К & R Heating  & Cooling" дошао да поправи климу у једном ресторану.

Полиција је саопштила да је Сандерс избо Катанића, а онда од њега узео срафцигер којим је касније обио два стана у згради. Како даље стоји у саопштењу, Катанић је радио на крову ресторана поправљајући компресор када је убијен

Након што је избо Катанић у врат и главу, он је од њега украо новчаник, кључеве те поменути шрафцигер.

Надзорне камере су снимиле Сандерса како излази из зграде у одјећи коју је украо из станова у које је провалио. Катанићев шрафцигер је оставио на једном поштанском сандучету у згради.

Катанићева кћерка Аида Сутардио изјавила је за америчке медије да је њен отац био у пензији, али да је наставио да одржава вентилационе системе својим дугогодишњим клијентима.

Она каже да још увијек не могу да схвате да је убијен на такав начин.

"Никада не би могли ни да помислимо да ће се његов живот окончати на овакав начин", рекла је она.

Мотив убиства је и даље нејасан, али је Сандерсово понашање тог дана било неуобичајено а оптужници се наводи да је био и психички нестабилан, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана