Истрага злочина у Тузли: Жена усмрћена са више удараца сјекиром?

Небојша Томашевић
Истрага злочина у Тузли: Жена усмрћена са више удараца сјекиром?

ТУЗЛА – Амела Чичкушић (34), имала је већи број повреда на врату, глави, лицу и на другим дијеловима тијела, нанесене и оштрим и тупим дијелом сјекире, што је изазвало њену смрт.

Ово су показали прелиминарни резултати обдукције њеног тијела, а како се претпоставља њу је ударцима сјекиром убио супруг Мујага који је потом убио њихово двоје дјеце након чега је починио самоубиство скочивши са зграде.

Како је саопштено из Кантоналног тужилаштва у Тузли, сектор криминалистичке полиције МУП-а ТК и поступајући тужилац обављају детаљне и обимне истражне радње у вези са убиствима тридесетчетворогодишње жене и њено двоје дјеце у доби од девет и двије године.

- Ова убиства су почињена на окрутан начин у породичном стану у тузланском насељу Ступине. Према прелиминарним налазима обдукције, који су за сада усмено саопштени Тужилаштву, те се ускоро очекује  достављања писменог налаза и мишљења вјештака судске медицине, жена је имала већи број повреда на врату, глави, лицу и на другим дијеловима тијела, нанесене и оштрим и тупим  дијелом сјекире, што је изазвало њену смрт - наводе из Тужилаштва.

Истакли су  да у складу са одредбама Закона о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку у ФБиХ Тужилаштво неће износити било какве детаље који се односе на усмрћену дјецу.

- У току су бројне истражне радње и прикупљени су сви релевантни трагови са мјеста злочина који ће бити предмет вјештачења.  Нарочито су значајни биолошко вјештачење и ДНК анализа, које ће, након достављања свих релеватних доказних материјала од Тужилаштва, радити Центар за форензичка испитивања, вјештачења и истраживања Федералне управе полиције. Обзиром на карактер кривичних дјела, безобзирност при извршењу, више детаља о истражним радњама и прикупљеним доказима нисмо у могућности износити у јавност- истичу из Тужилаштва.

Овај  гнусан злочин је дубоко потресао Тузлу, али и истражиоце који су тијела жене, дјевојчице старости двије и дјечака од девет година пронашли у понедјељак у стану док су истраживали случај самоубиства мушкарца који је у недјељу навече скочио са зграде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана