Истрага терористичког напада води до вехабијске мреже?

ГС
Истрага терористичког напада води до вехабијске мреже?

Полиција утврђује све околности терористичког удруживања Милоша Жујовића (25), који је јуче самострелом ранио припадника Жандармерије испред Амбасаде Израела, и Игора Деспотовића, који је ухапшен јуче у полицијској акцији након ликвидације Жујовића.

Прво је ухапшен Игор Деспотовић (25) као сарадник Милоша Жујовића, којег је нападнути жандарм ликвидирао након напада који се догодио јуче око 11 часова испред Амбасаде Израела у Београду, пише Блиц, јавља Српска инфо.

Како сазнаје Блиц, Жујовић, који је постао вехабија и промјенио име у Салахудин, и Деспотовић, који је већ осуђиван за дјела повезана са тероризмом имали су константну и дугу комуникацију из које је јасно видљиво како су испланирали сваки корак терористичког напада испред амбасаде Израела у Београду.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић је данас саопштио да је поред Деспотовића ухапшен и Кемал Беговић, након што је на више локација широм Србије извршен претрес.

– Постоје људи који припадају вехабијском покрету. Када погледате шта је у становима тих људи, видите да су припадници екстремиста. Треба пронаћи адекватну везу између активности вехабија и конкретног догађаја – рекао је Ивица Дачић за РТС.

Он је навео да је код једне особе пронађен снимак на којем се заклиње на вјерност терористичкој организацији “Исламска држава”.

Потпредсједник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић донио је одлуку послије јучерашњег терористичког напада о проглашењу црвеног нивоа безбједносних претњи од тероризма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана