Истрага против Дебевеца и Мехмедагића: СИПА претреса локације у Сарајеву

Срна
Истрага против Дебевеца и Мехмедагића: СИПА претреса локације у Сарајеву

САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) претресли су шест локација на подручју Сарајева и изузели предмете у оквиру проширења истраге против суспендованог предсједика Суда БиХ Ранка Дебевеца и бившег директора Обавјештајно-безбједносне агенцје (ОБА) БиХ Османа Мехмедагића.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да се активности проводе у оквиру проширења истраге на више догађаја са сумњом на коруптивне активности и друге незаконитости.

Тужилаштво БиХ наводи да је у законском року предложило продужење притвора двојици осумњичених за још 30 дана да би се могле у цјелости реализовати све потребне активности, ради доношења тужилачке одлуке у предмету.

Више детаља у вези са овим случајем из Тужилаштва нису могли објавити ради заштите истраге.

Тужилаштво БиХ затражило је продужење притвора за још мјесец дана за суспендованог предсједника Суда БиХ Ранка Дебевеца и бившег директора Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ Османа Мехмедагића, осумњичене за злоупотребу положаја и фалсификовање службене исправе.

Из Тужилаштва БиХ су навели да су дошли до нових доказа и сазнања и проширили истрагу против осумњичених на више различитих догађаја, те траже продужење притвора због опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, као и утицати на свједоке или саучеснике.

Дебевец и Мехмедагић ухапшени су 19. децембра, а важећа одлука о њиховом притвору истиче 16. фебруара.

Рочиште за изношење приједлога Тужилаштва БиХ о продужењу притвора још није заказано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана