Испред Суда и Тужилаштва БиХ постављени транспаренти са увредљивим порукама Србима

ГС
Foto: РТРС

САРАЈЕВО - Испред Суда и Тужилаштва БиХ у Сарајеву данас су окачени транспаренти са увредљивим порукама Србима.

На транспарентима је писало „Сљедећи пут нећете морати лагати да смо вас отјерали из Сарајева и околине“ и „Четници су највеће кукавице“, преноси РТРС.

Транспаренти су закачени са вањске ограде дворишта Суда и Тужилаштва БиХ.

У вечерњим сатима на лице мјеста су изашли припадници полиције кантона Сарајево, а око 20.30 сати је женска особа уклонила транспаренте.

Прије само неколико дана Одбор за заштиту права Срба у ФБиХ поднио је захтјев за одржавање мирних протеста испред Суда и Тужилаштва БиХ у Сарајеву како би исказали незадовољство радом правосуђа БиХ.

Протести су иницирани због подизања оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића који је федерални МУП, након вишедневног малтретирања и измишљања захтјева које организатори морају испунити, одбио.

Њихово образложење за одбијање поменутог захтјева је било да постоји пријетња по безбједност. Међутим, након што су мирни протести организовани на међуентитеским линијама у Добоју, Источном Сарајеву, Лопарама и Невесињу једна група Срба нападнута је, ни мање ни више, него у федералном Јелаху.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана