Испитано седам лица у вези са протестима о ЈМБГ

Aгенције
Испитано седам лица у вези са протестима о ЈМБГ

Сарајево - Службеници МУП-а Кантона Сарајево испитали су седам лица у вези с протестима 6. и 7. јуна, током којих је више од 1.500 људи било блокирано у згради институција БиХ.

"Полицијски службеници су у протеклом периоду у службеним просторијама Полицијске станице Центар обавили интервју са седам особа, које су испитане на околности прекршаја из члана 3. став 2. Закона о основама сигурности саобраћаја на путевима у БиХ, почињеног током протестног окупљања грађана испред зграде институција БиХ у сарајевској општини Центар", речено је у МУП-у Кантона Сарајево.

Медији у Федерацији БиХ преносе да је полиција прво саслушала Нихада Аличковића, једног од организатора протеста испред зграде Парламента БиХ, након чега су саслушани Шемсудин Маљевић и Феђа Штукан, који је дао изјаву у вези са блокирањем улаза у гаражу парламента БиХ.

Прена федералним медијима, полиција ће у наредним данима саслушати још неколико особа.

Неколико стотина демонстраната је у Сарајеву, захтијевајући доношење закона о јединственом матичном броју, 6. јуна држало под блокадом зграду инстутуција БиХ, у којој се налазило око 1.500 људи, међу којима је и 350 страних држављана.

Евакуација је извршена у петак, 7. јуна око 4.00 часа, а бројни страни банкари који су били заточени најавили су тужбе против БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана