Исмет Гавранкапетановић именован за новог генералног директора КЦУС-а

Г.С.
Foto: ТВСА

САРАЈЕВО - Управни одбор (УО) Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС) данас је именовао Исмета Гавранкапетановића за генералног директора ове установе.

Одлука о именовању Гавранкапетановића ће бити прослијеђена на потврђивање федералном министру здравства Недиљку Римцу, потврђено је за Klix.ba.

Комисија за провођење поступка избора кандидата за генералног директора КЦУС-а је након обављених интервјуа доставила ранг-листу кандидата УО КЦУС-а.

Гавранкапетановић је након достављене документације добио максималан број бодова, односно 75. У утрци за позицију директора највеће здравствене установе у БиХ били су и Ален Пилав који је добио 68 бодова и Мевлудин Мекић који је добио 63 бода.

Гавранкапетановић је тренутно на функцији директора Опште болнице „Прим. др. Абулах Накаш“ у Сарајеву те ће се у наредним данима расписати конкурс за избор новог директора.

Рођен је 1962. године у Сарајеву гдје је завршио Медицински факултет 1986. године. Двије године касније одбранио је докторску тезу, а три деценије је провео на КЦУС-у.

Био је шеф Клинике за ортопедију и трауматологију КЦУС-а, директор Института за научно-истраживачки рад и развој КЦУС-а.

Године 2004. изабран је за ванредног професора на Катедри за хирургију и ратну хирургију Медицинског факултета Универзитета у Сарајеву, 2007. за шефа Катедре, а 2010. за редовног професора.

За в.д. директора у Опћој болници „Прим. др. Абдулах Накаш“ је именован 2020. године, а годину дана касније и за директора.

Магистрирао је менаџмент, смјер Управљање квалитетом у здравству на Економском факултету у Сарајеву 2020. године.

Активно говори енглески, француски и арапски језик.

Након разрјешења Себије Изетбеговић са чела ове здравствене установе дужност в.д. директора обавља хирург Ален Пилав који је дио колектива КЦУС-а већ 30 година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана