Вишковић: Исламска заједница да се извини због Kавазовићевих ратних пријетњи

ГС
Вишковић: Исламска заједница да се извини због Kавазовићевих ратних пријетњи

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је Исламску вјерску заједницу у БиХ да се огради од изјава њеног поглавара Хусеина Кавазовића у којима пријети ратом и да се извини грађанима.

Вишковић је позвао представнике међународне заједнице у БиХ да упозоре Исламску заједницу и Кавазовића због непримјереног рјечника јер овако грубе изјаве представника вјерских заједница одавно нису забиљежене у јавном простору.

- Представници вјерских заједница треба да проповиједају вјеру, суживот, толеранцију и разумијевање међу људима и недопустиво је да они народ позивају на оружје - истакао је Вишковић, који је најоштрије осудио изјаве Кавазовића.

Он је оцијенио да је недопустиво да вјерски поглавари узнемиравају грађане пријетећи оружјем и ратом с циљем рјешавања политичких питања и да су посљедње изјаве превршиле сваку мјеру.

- Кавазовићеве изјаве су веома опасне за мир и стабилност у БиХ и превршиле су сваку мјеру и зато очекујем од Исламске вјерске заједнице да се огради од тешких ријечи Кавазовића и извини се грађанима и јавности - рекао је Вишковић.

Он је упитао шта други народи који живе у БиХ могу да очекују након оваквих запаљивих изјава и пријетњи поглавара једне вјерске заједнице, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Вишковић је истакао да Кавазовићеве изјаве треба да буду најоштрије осуђене од свих у БиХ.

Кавазовић је за МТВ “Игман” изјавио да је “данашња борба у институцијама БиХ” и да се не смије дозволити да се оне руинирају.

- Морамо показати да смо на све начине спремни да бранимо институције БиХ, а ако оне падну, а имали смо то 1992. године, морамо бити спремни бранити ову земљу и оружјем - додао је Кавазовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана