Исак поручио Карану: Кроз БиХ не тече "Додиковца" или "Синишица" на коју полажете право власништва

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак огласио се поводом изјава министра унутрашњих послова Републике Српске Синише Карана који је јуче казао да би БиХ могла бити враћена на "фабричка подешавања".

Каран је упутио поруку Кристијану Шмиту у контексту наметања закона о државној имовини.

"Господо, не дирајте наше шуме, ријеке, наша јавна добра, јер тако нас само тјерате да вратимо БиХ на 'фабричка подешавања', тјерате нас на пут самосталне Републике Српске на којој нема трагова ваших притисака, уцјена, пријетњи, смјена, суспензија, наметања, забрана и блокада", рекао је Каран у изјави за Срну.

Рамо Исак је поручио Карану да СНСД не полаже ексклузивна права власништва на имовину у БиХ.

"Колега Каран, Ваше дугогодишње чланство у СНСД-у и сервилно служење режиму Милорада Додика, од Вас је очито направило човјека који јавна добра доживљава као приватна. Можда нисте свјесни, али не постоје 'ваше' шуме, 'ваше' ријеке и 'ваша' јавна добра. Ја не знам колега Синиша да Босном и Херцеговином тече иједна ријека имена 'Синишица' или 'Додиковца' на коју Ви или Ваш предсједник полажете ексклузивно право власништва. О томе да сте којим случајем помислили да су шуме, ријеке и јавна добра власништво српског народа или Републике Српске, нећу уопште да дискутујем", рекао је Исак.

Додао је да је изненађен ставом о враћању БиХ на "творничке поставке" те каже да није био упознат с његовим напорима да врати устав РБиХ.

"Добро знате да Босна и Херцеговина, за разлику од њених ентитета, једина има државно-правни континуитет. Мени РС као ентитет у држави Босни и Херцеговини не смета, али у сваком случају колега Каран похваљујем Ваше напоре да напокон кренемо с уставним реформама и успостави Републике Босне и Херцеговине у којој ће једнака права имати сви њени држављани", истакао је Рамо, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана