Исак наставља по свом: ФУП ће ухапсити Додика ако Суд БиХ изда наредбу

ГС
Исак наставља по свом: ФУП ће ухапсити Додика ако Суд БиХ изда наредбу

Рамо Исак, федерални министар унутрашњих послова, приликом гостовања на ТВСА још једном је поновио да ће Федерална управа полиције ухапсити предсједника Републике Српске Милорада Додика уколико Суд БиХ изда такву наредбу.

- Суд БиХ коме изда налог, он ће то урадити. 90 одсто предмета Суда БиХ води ФУП. Како ће ФУП лишити слободе Додика? Врло једноставно. На територији ФБиХ врло лако, а на територији Републике Српске се тражи сагласност, а то ће се десити без проблема. Све остало су небулозе - нагласио је он.

Он тврди да полиција Републике Српске неће моћи, у таквом расплету, заштитити првог човјека Српске.

- Од момента када Суд БиХ изда налог, полиција Републике Српске га не може заштитити. Њих 90 одсто су професионалци, они неће насјести на дневно-политичка препуцавања - казао је Исак.

Раније данас министар безбједности у Савјету министара БиХ Ненад Нешић поручио је Исаку да нико неће хапсити предсједника Републике Српске и да Федерална управа полиције (ФУП) нема шта да тражи на територији Српске.

Подсјећамо, недавно је, након сједнице Стручног колегијума МУП-а Српске  поручено да ће Министарство унутрашњих послова Републике Српске као заштитник Устава РС и гарант безбједности свим грађанима, стати у одбрану институција Републике Српске и предсједника Републике од напада и наметања одлука непризнатог човјека и незаконитог процеса који се у Сарајеву води због спровођења одлука које су донијеле републичке институције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана