"Инвест форум" круна активности које ИРБРС проводи на промоцији Српске

Милош Васиљевић
"Инвест форум" круна активности које ИРБРС проводи на промоцији Српске

БАЊАЛУКА - Више од 370 учесника, 70 компанија из 22 земље свијета окупио је данас ''Инвест форум" који је свечано отворен у Банском двору у организацији Инвестиционо - развојне банке РС(ИРБРС) и Владе Српске.

Циљ је јасан, да се кроз размјену искустава али и потенцијале које Српска нуди допринесе њеном развоју, за шта су потребна нова улагања. Директор ИРБРС Дражен Врховац рекао је да је први "Инвест форум" круна активности које ИРБРС проводи већ двије године на промоцији Српске у иностранству.

- Данашњи ''Инвест форум" доказ је да смо урадили озбиљан посао, а нама свима потврда да највеће компаније желе да улажу у Српску.

На форуму је више од 70 компанија из 22 жемаља. Данас ћемо да успоставимо контакте и везе, имамо велику шансу да за нова улагања - рекао је Врховац. Премијер Српске Радован Вишковић нагласио је да је ово значајна манифестација, те да су овим демантали све оне који су тврдили да нема интересовања за инвестирање у Српској.

- Влада Српске има седам кључних области које ће понудити на овом форуму, прије свега у сфери енергетике, али и у вези са пољопривредом, туризму, те жељезничкој и авио - инфраструктуру.

Ови људи који су дошли широм свијета, превалили су велике километре, нису дошли туристички већ су оцијенили да је Српска идеално мјесто гдје се исплати инвестирати - рекао је Вишковић те додао да је наша пореска политика најстимутивнија у Европи.

Подсјећамо, слоган "Инвест форума" је "Искористи прилику, инвестирај у Српску ''.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Инвест форум у Бањалуци добра прилика да се покаже да је Српска сигурно мјесто за покретање бизниса и развој привредних пројеката и обећао да ће институције бити на располагању потенцијалним инвеститорима.
"Поред политичког притиска од дијела међународне заједнице, Српска показује веома добре макроекономске показатеље и редовно измирујемо све своје обавезе, што је недавно потврђено стабилним кредитним рејтингом", нагласио је Додик.

Предсједник Српске пожелио је инвеститорима из регије и свијета, који су данас присутни на Форуму, да се угодно осјећају у Бањалуци и Српској и да се упознају с њеним привредним потенцијалима како би могли донијети одлуке о свом даљем ангажману.

"Са наше стране можемо обећати да ће им институције бити на располагању и да су добродошли", написао је Додик на "Иксу".

Форум "Искористи прилику - инвестирај у Српску" организује Инвестиционо-развојна банка у сарадњи са Владом Републике Српске.

Додик је ИРБ-у и в.д. директора ИРБ-а Дражену Врховцу честитао за добро организован инвестициони форум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана