Интервјуи са кандидатима за директора СИПА 9. септембра, Ђулум и даље фаворит

Агенције
Интервјуи са кандидатима за директора СИПА 9. септембра, Ђулум и даље фаворит

Интервјуи са кандидатима за директора Агенцијe за истраге и заштиту (СИПА) биће обављени у понедјељак, 9. септембра, а истог дана биће утврђена и ранг-листа. 

Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ обавиће интервјуе са кандидатима који су се пријавили и који испуњавају услове конкурса а ријеч је о седам особа. Међу њима је и актуелни директор Дарко Ћулум, који је претендент за поменуту позицију и у наредне четири године.

На интервју долази и шеф полиције Брчко дистрикта БиХ Горан Писић, затим Владо Јованић, службеник Управе за полицијску подршку МУП-а Српске, Слободан Радинковић, начелник Полицијске управе Добој, Љубиша Пандуревић, начелник Финансијско-обавјештајног одјељења СИПА у Бањалуци, Милосав Савковић, начелник Службе за заштиту интегритета и законитости у раду МУП-а Српске, те Зоран Савић из Дирекције за координацију полицијских тијела. 

Независни одбор ће истог дана утврдити ранг-листу пет успјешних кандидата која ће бити прослијеђена министру безбједности БиХ Ненаду Нешићу, који предлаже новог директора СИПА Савјету министара БиХ.

Актуелном директору СИПА Дарку Ћулуму, којег је Савјет министара именовало 2020. године, мандат је истекао 14. јула. 

Према појединим информацијама, Ћулум је и даље главни фаворит за ову позицију јер се ради о професионалном полицијском службенику са великим искуством и човјеку без мрље у каријери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана