Инспектори СИПА завршили увиђај у Главном центру за бројање

ГС
Инспектори СИПА завршили увиђај у Главном центру за бројање

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Инспектори Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ завршили су увиђај у Главном центру за бројање гласова у сарајевској "Зетри", потврдила је портпарол СИПА Јелена Миовчић.

-О даљим евентуалним активностима у овом случају одлучује поступајући тужилац Тужилаштва БиХ -  нагласила је Миовчићева за Срну.

Миовчићева је подсјетила да је увиђај извршен због сумње на једно кривично дјело.

-У Главном центру за бројање гласова завршен је увиђај и Тужилаштво БиХ донијеће одлуку о даљем поступању у овом предмету. Тужилаштво БиХ ће заједно са Агенцијом за истраге и заштиту БиХ (СИПА) и партнерским институцијама спровести све потребне радње ради утврђивања свих околности пријаве о незаконитостима, након чега ће се донијети одлука о даљем поступању у овом предмету- појаснио је Срни портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ саопштила је јуче да је Тужилаштву БиХ поднијела нову пријаву након што је пронађено још 37 фалсификованих гласачких листића на два бирачка мјеста у Брчко дистрикту. Пријаву је ЦИК поднио и дан раније због фалсификованих листића из Братунца и Шековића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана