Инспекција одбила захтјев адвокатског тима Себије Изетбеговић: Одлука о докторату остаје на снази

Г.С.
Инспекција одбила захтјев адвокатског тима Себије Изетбеговић: Одлука о докторату остаје на снази

САРАЈЕВО - Кантонална управа за инспекцијске послове Кантона Сарајево одбила је захтјев адвокатског тима директорице Клиничког центра Универзитета у Сарајеву Себије Изетбеговић, којим се тражило поништавање рјешења којим је она остала без титуте доктора наука, потврђено је за портал „Аваза“.

- Добила сам ту информацију и искомуницирала сам са поступајућом инспекторицом. Можемо потврдити да је то тачно – рекла је за портал „Аваза“ Вилдана Брдарић, портпарол КУИП-а.

Наиме, инспекција сматра да нема елемената по којима би дјеловали у предмету стицања дипломе доктора наука Себије Изетбеговић.

Како се наводи у образложењу одлуке, инспекција је у јуну 2021. године извршила надзор на Медицинском факултету у Сарајеву, те да је тада предочена Публикација Постдипломски студиј Медицинског факултета у Сарајеву 1963-1998. која садржи Наставни план и програм постдипломског студија. 

Истакнуто је да је на публикацији назначено да се потврђује да је издати примјерак званични документ Медицинског факултета са печатом и потписом факултета.

Оригинални примјерак 

Из Инспекције наводе да је Универзитет у Сарајеву – Медицински факултет у свом Акту број: 01-3-ДК-4731/23 од 05. 07. 2023. године потврдио да у свом посједу има искључиво оригинални примјерак публикације “Постдипломски студиј Медицинског факултета у Сарајеву 1963 -1998” која садржи Наставни план и програм постдипломског студија који у смислу наведеног представља цјеловити документ, те да не посједује, као издвојене и појединачне акте Наставни план и програм постдипломског студија са одлуком Научно наставничког вијећа и Сената Универзитета у Сарајеву о усвајању Наставног плана и програма.

Због тога инспекција сматра како нема елемената за поновно вршење инспекцијског надзора јер су поступајући инспектори правилно утврдили чињенично стање у погледу Наставног плана и програма и записнички доказ који је предочен од стране Медицинског факултета са печатом факултета да се ради о званичном акту факултета.

Одузета звања 

Подсјетимо, након што је Сенат раније одлучио да јој одузме звање магистра и редовног професора, она је остала и без докторске дипломе. 

Непотпуна документација, непостојање доказа о положеним испитима, чињеница да никада није штампана њена магистарска диплома, исписани испити на листу папира, број досјеа... само су неки од доказа за стрмоглави пад Себије Изетбеговић и академску деградацију. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана