ВСТС БиХ именовао носиоце правосудних функција

Срна
ВСТС БиХ именовао носиоце правосудних функција

САРАЈЕВО- Високи судски и тужилачки савјет /ВСТС/ БиХ донио је одлуку о именовању носилаца правосудних функција у БиХ.

У Републици Српској за судије Окружног суда у Бањалуци именовани су Зорица Барош, Гордана Ратковић, Санела Коричић, Марио Винац и Игор Марић, а бањалучког Основног суда Ведрана Грмуша и Жарка Пузић, саопштено је из ВСТС.

На нивоу Федерације БиХ именовани су Илвана Делић, Дамир Чачковић и Един Буљубашић за судије Кантоналног суда у Тузли, а Фахрудин Шљивић, Весна Бешић и Мерсиха Алић за судије Општинског суда у Живиницама.

Сњежана Кованушић именована је на позицију тужиоца Кантоналног тужилаштва у Бихаћу, а Небојша Пурић и Остој Остоић за тужиоце Кантоналног тужилаштва у Орашју.

"При доношењу одлуке о именовању, ВСТС БиХ је узео у обзир критеријуме попут стручног знања, радног искуства и радних резултата, стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери, способности да непристрасно, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обавља дужности у оквиру функције за коју се пријављује, односа са радним колегама, понашања ван посла, професионалне непристрасности и угледа", наводи се у саопштењу.

При именовању, како се наводи, ВСТС БиХ примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерну заступљеност полова.

ВСТС је одлуке о именовању донио на сједници одржаној јуче и данас у Сарајеву.

Новоименовани носиоци правосудних функција ступиће на дужност 6. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана