Именован радни тим за израду Плана раста за западни Балкан

Срна
Именован радни тим за израду Плана раста за западни Балкан

САРАЈЕВО - Савјет министара именовао је данас чланове Радног тима у БиХ за израду плана реформи за спровођење Плана раста за западни Балкан, којим ће предсједавати Борјана Кришто, предсједавајућа Савјета министара.

Чланови Радног тима су и предсједници Влада Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ Радован Вишковић и Нермин Никшић, министри у Савјету министара Сташа Кошарац, Един Форто, Срђан Амиџић, Давор Буноза, као и министри финансија Републике Српске и ФБиХ Зора Видовић и Тони Краљевић.

У Радном тиму су и премијери свих 10 кантона у ФБиХ, градоначелник Брчко дистрикта Зијад Нишић, те директори Дирекције за економско планирање и Дирекције за европске интеграције Зоран Зељко и Елвира Хабота, саопштено је из Савјета министара.

Радни тим, именован на ванредној телефонској сједници, надлежан је за израду плана реформи за спровођење Плана раста за западни Балкан у складу са роковима који буду одређени као дио Плана раста Европске комисије. Његова израда захтијеваће процес политичког и техничког усаглашавања у БиХ уз интензивнији дијалог са представницима Европске комисије.

Претходно је на сједници усвојена Информација Дирекције за економско планирање о активностима ад хок Радног тима Савјета министара за израду плана реформи за спровођење Плана раста за западни Балкан, који је свој задатак завршио припремом иницијалног нацрта плана реформи који је упућен Европској комисији почетком децембра 2023. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана