Илић: На скупу подршке Додику и Лукићу показати јединство

Срна
Илић: На скупу подршке Додику и Лукићу показати јединство

БАЊАЛУКА - Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Младен Илић рекао је да је најављени скуп подршке предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника Српске" Милошу Лукићу у актуелним политичким приликама неминовност која ће показати заједништво и јединство.

-Лично ћу присуствовати том скупу. Сматрам да ће велики број грађана доћи и без обзира на то што долазим из Бањалуке драго ми је када видим да се окупљамо и у другим дијеловима Републике Српске и БиХ. Сматрам да не би требало да дође до било каквих проблема  рекао је Илић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је напоменуо да би било какве опструкције или забране скупа представљале кршење основних људских права.

-Не мислим да има потребе, нити да треба да дође до таквих ствари. У сваком случају, потпуна подршка овом скупу - навео је Илић.

Предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић у четвртак, 24. августа, поднио је захтјев за одржавање мирног скупа испред зграде Тужилаштва БиХ како би овој правосудној институцији указали да треба да прекине са политичким оптужницама, првенствено против Додика и Лукића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана