Илић „Гласу“ рекао за коју ће се скупштину опрeдијeлити, открио и "судбину" Амиџића

Маријана Миљић Бјеловук
Илић „Гласу“ рекао за коју ће се скупштину опрeдијeлити, открио и "судбину" Амиџића

БАЊАЛУКА - Дефинитивно сам на данашњи дан ближи мандату посланика у Народној скупштини Републике Српске него одборника у Скупштини града Бањалука, рекао је „Гласу Српске“ Младен Илић из СНСД-а који је на у недјељу одржаним локалним изборима добио повјерење грађана за одборника у скупштини највећег града у Српској.

Илић, који је и посланик СНСД-а у републичком парламенту, наводи да још увијек на страначким органима није разговарано гдје ће, односно да ли ће остати у НСРС или ће бити одборник у парламенту града Бањалука.

- То су ствари које интерно у склопу политичке партије договоримо и тако ће бити и овај пут. Моја идеја од почетка је била да покушам присуством на листи побољшати резултат партије унутар Бањалуке. Најреалнија је опција да остајем у Народној скупштини Српске, што значи да ћу вратити мандат који сам освојио на локалним изборима - рекао је Илић.

Осврћући се на "судбину" Срђана Амиџића, који је такође изабран за одборника у Скупштини града Бањалука, а који тренутно министар финансија и трезора БиХ, навео је да је тренутна функција коју обавља Амиџић на нивоу БиХ много битнија него да буде одборник.

- Међутим, то су неке ствари које уопштено договарамо на органима странке, тако да ће бити и овај пут. Ово су моји ставови на данашњи дан и мислим да се ништа по том питању неће промијенити – закључио је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана