Игор Додик: Спајић након Ескобара добио амнезију

Танјуг
Игор Додик: Спајић након Ескобара добио амнезију

Организациони секретар СНСД-а Игор Додик одговорио је црногорском премијеру Милојку Спајићу на тврдњу да је Дан Републике Српске неуставни празник.

Игор Додик је на друштвеној мрежи Икс написао да је са Спајићем имао јако коректан однос и да му је помогао да, како каже, "дигне страначку инфраструктуру у Црној Гори".

"Долазио је у Бањалуку да подржи Дан Републике Српске и дивио се како се боримо са свим, након Ескобара добије амнезију и изјави како је дан Српске неуставан", написао је Игор Додик.

Спајић је у петак боравио у Бриселу, гдје је у Центру за европску политику (ЕПЦ) имао брифинг на тему: „Нова влада, нови изгледи? Оживљавање настојања Црне Горе за приступање ЕУ”.

Једно од питања присутних било је и одлазак шефа Кабинета предсједника Скупштине, као и функционера Нове српске демократије и Демократске народне партије на, како су навели, неуставни Дан Републике Српске (9. јануар). 

Како су пренијеле подгоричке Вијести, мушкарац који је поставио питање је констатовао да је "прослава неуставног празника у супротности са европским вриједностима и владавином права, са чиме се Спајић сагласио".

"Нема дилеме да желимо поштовати територијални интегритет БиХ. Не желимо да угрозимо нашег дивног сусједа, са којим имамо сјајне односе....", навео је, између осталог, Спајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана