Иду редом: Провјерава се диплома и најближе сараднице Себије Изетбеговић

ГС
Иду редом: Провјерава се диплома и најближе сараднице Себије Изетбеговић

Диплома Енре Суљић, директорице дисциплине за науку и наставу КЦУС-а и једне од најближих сарадница смијењене директорице Себије Изетбеговић, се провјерава, потврђено је за портал „Аваза“.

Пријава о њеној дипломи је стигла у Кантоналну управу за инспекцијске послове, а споран је њен упис на постдипломски студиј на Медицинском факултету у Сарајеву.

Поступају по предмету

Наиме, спорно је то што она није могла уписати тај студиј уколико није имала минимални просјек оцјена 8, а према наводима из пријаве, њен просјек је био мањи.

Из Канцеларије за борбу против корупције КС су казали за „Аваз“ да је и на њихову адресу недавно стигла иста пријава те да тренутно поступају по том предмету.

Уколико се ови наводи покажу тачним, Енра Суљић би могла кренути путем своје заштитнице Себије Изетбеговић, која је поставила на једну од најјачих функција на КЦУС-у, а којој су раније већ одузете дипломе, одузето звање професорице те је на крају смијењена с чела највеће здравствене институције.

Енра Суљић је узвраћала Себији Изетбеговић својом лојалношћу, па је бранила и куповину респиратора, што је касније за резултат имало дугогодишње казне затвора за Фадила Новалића, Фахрудина Солака и Фикрета Хоџића.

Била лојална

Лојалност је показивала и на начин да је заједно с тадашњом директорицом КЦУС-а слала отворена писма Муризу Мемићу, оцу убијеног Џенана, гдје му је пријетила тужбама.

Осим тога, њено додворавање директорици је ишло до те мјере да је на предизборним скуповима носила мајице с њеним ликом.

Подсјећамо, прошлог мјесеца је Управа КЦУС-а тражила смјену свих директора дисциплина на КЦУС-у, а самим тиме и Енре Суљић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана