Хуртић: Притишћу нас да подржимо кандидате опозиције за делегате у Дому народа

ГС
Хуртић: Притишћу нас да подржимо кандидате опозиције за делегате у Дому народа

БАЊАЛУКА - Посланик Покрета за државу у Народној скупштини Републике Српске Севлид Хуртић изјавио је за портал Кликс да „поједини из Сарајева, као и неке амбасаде врше притисак да овај покрет подржи кандидате опозиције за делегате у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ“.

Хуртић, чија је странка  Бх.Зелени, уз СДП, СДА и ДФ, дио Покрета за државу у Народној скупштини поручио је да остају при ставу да СДП-ови Војин Мијатовић и Александар Вуковић буду кандидати за делегате како би паритет био 1-1-3 (један делегат из “Покрета за државу”, један делегат из опозиције и три делегата из владајућих странака у Српској).

Сматра да се не може десити да “Покрет за државу” буде у ситуацији да ли подржати кандидата владајућих или опозиције због тога што овај покрет има своје кандидате. Према Хуртићевим ријечима, почело се пријетити онима који су дио Покрета за државу.

-Става смо да се подржи Мијатовић. Врши се медијска хајка над људима из Покрета за државу. Људи су почели искључивати телефоне, почело се пријетити породицама, што је дегутантно. Ако је то политика, онда смо заглибили - поручио је.

Рекао је да нико од представника Покрета за државу није имао контакте са опозицијом и није разговарао с њима.

-Притисци на “Покрет за државу” долазе и из Сарајева и неких амбасада и од људи који су у опозицији у Срксој. Зову (Мирсада) Дуратовића (посланика ДФ-а у Покрету за државу) и (Сашу) Грбића (посланика СДП-а у „Покрету за државу“) да ми требамо овако или онако - нагласио је.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана