Хуртић: Потребна јака медијска кампања

СРНА
Хуртић: Потребна јака медијска кампања

НОВИ ГРАД - Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић рекао је да је за рјешавање проблема изградње складишта за радиоактивни отпад на Трговској гори потребна јака медијска кампања, укључујући и прес конференције у Бечу и Стразбуру.

Хуртић је рекао да је на сличан начин ријешен проблем када је у кампу Липа била планирана затворска јединица.

"Предложио сам колегама да пребацимо лоптицу у Хрватску и у Беч и Стразбур, да одржавамо прес конеференције, разговарамо са еминентним људима", рекао је Хуртић новинарима у Новом Град након састанка у вези са проблематиком изградње одлагалишта за радиоактивни отпад на Трговској гори.

Хуртић је истакао да ово није проблем једне етничке групе и једног града.

"Највише су погођени Нови Град и Велика Кладуша, али радијација нема баријере. Не могу очекивати да ће погодити само БиХ. Желим да се сви ангажујемо јер не желимо да имамо нови Чернобил", рекао је Хуртић.

Он је рекао да очекује да се ангажују сви грађани БиХ.

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача рекао је да су активности институција Републике Српске и БиХ имале за резулатат да Хрватска по питању Трговске горе ангажује међународну правну кућу.

"Задовољни смо озбиљним корацима које су урадиле институције у сузбијању намјера Хравстке. На све потезе Хрватске смо правовремено реаговали", рекао је Дрљача.

У Новом Граду данас је одржан састанак о проблему Трговске горе, локације на којој Хрватска планира да складишти радиоактивни отпад, на самој граници са БиХ.

Састанку су присуствовали и министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарас, министар за људска права и избјеглице Севлид Хуртић, министар просторног уређења, грађевинсрства и еклогије Републике Српске Бојан Випотник, те представници локалних заједница Нови Град, Приједор , Костајница и Козарска Дубица. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана