Хрватска заинтересована за интегрисани гранични прелаз

Срна
Хрватска заинтересована за интегрисани гранични прелаз

БАЊАЛУКА- Министар транспорта и комуникација БиХ Војин Митровић изјавио је данас у Бањалуци да је Хрватска заинтересована да на мосту на ријеци Сави код Градишке буде урађен интегрисани гранични прелаз.

Митровић је рекао да је са стране Републике Српске урађен гранични прелаз, који би могао бити адаптиран у интегрисани.

"У случају да остане гранични прелаз и са једне и са друге стране онда он треба треба да се испројектује, да се распише тендер и да се уради", рекао је Митровић новинарима након састанка са вршиоцем дужности директора предузећа "Аутопутеви Републике Српске" Слободаном Станаревићем.

Он је навео да су са стране Републике Српске урађене и приступне саобраћајнице, док би са стране Хрватске требале бити завршене у фебруару 2024. године.

Станаревић је нагласио да су у потпуности испоштовани рокови изградње, финансијска конструкција и квалитет пртојекта изградње моста на ријеци Сави, чији ће завршетак изградње вечерас бити свечано озваничен.

Упитан да прокоментарише реализацију пројекта "Коридор Пет це", он је рекао да би средином августа требала да буде пуштена дионица Јоховац-Костајница у дужини од 6,5 километара.

Он очекује да ускоро буде отклоњен застој када је ријеч о дионици Добој-Вукосавље, у дужини од 44 километра и вриједности од око 400 милиона евра, те да су у константном разговору са Европском инвестиционом банком.

Изградња моста на ријеци Сави, дугог 462 метра, почела је у септембру 2019. године, а завршена је крајем маја.

Процијењена вриједност градње износи 19,54 милиона евра, а за овај пројекат одобрен је и грант Европске комисије путем Инвестиционог оквира за западни Балкан у износу од 6,8 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана