Хрватскa тинејџерка претучена чекићем насред улице

ГС
Foto: Илустрација

МАИНХАРД - Њемачка полиција пронашла је мушкарца који је у петак рано ујутро у њемачком мјесту Маинхард напао и чекићем изударао 16-годишњу Лару Мирославић из Гарешнице у Хрватској.

Да је дјевојка брутално претучена, потврдила је њена мајка Сњежана раније данас рекавши да је Лару на путу до школе на аутобуској станици непознати мушкарац из чиста мира напао и тукао чекићем по глави.

Како је саопштила њемачка полиција, тог су јутра у Маинхарду у округу Швебиш Хал брутално претучене двије особе, дјевојка (16) и мушкарац (55). 

Обоје су задобили тешке повреде главе.

Полиција је најприје око 6.15 добила дојаву о тешко повријеђеном мушкарцу на једном аутобуском стајалишту, а свега који минут касније стигла је и дојава грађанке да је на другој станици аутобуса, удаљеној неколико стотина метара од оне на којој је повријеђен мушкарац, претучена и једна дјевојка.

И тинејџерка и мушкарац су у тешком стању превезени у болнице гдје им је пружена медицинска помоћ и гдје су подвргнути хитним оперативним захватима. Док се стање тешко повријеђеног мушкарца потом стабилизовао и сада ван је животне опасности, малољетна дјевојка је, како је полиција додатно саопштила у понедјељак, и даље критично.

Полиција је одмах повезала ова два напада сумњајући да се ради о истом починиоцу, али никаква повезаност између жртава није пронађена, нити се знао мотив напада. 

Одмах је оформљен посебан тим истражитеља "Халтештеле" најприје с 20, а потом с чак 40 полицајаца, а тражила се и помоћ грађана, односно могућих очевидаца напада.

На крају је полиција више случајно уловила могућег починиоца, пише Јутарњи лист.

Како је саопштено, полиција је у ноћи између недјеље и понедјељка добила дојаву која је довела до хватања 41-годишњака. Његови укућани звали су полицију јер је мушкарац, како кажу, дивљао по стану.

Након интервенције на дојављеној адреси, полиција је у понедјељак детаљније провјерила пријављеног. 

Испоставило се да раније био пријављиван, али су утврдили његову могућу повезаност с нападима на аутобуским стајалиштима од претходног петка.

"У понедјељак касно послијеподне 41-годишњи њемачки држављанин из Маинхада је ухапшен због основане сумње да је 7. октобра чекићем напао и изударао 16-годишњакињу и 55-годишњака и нанио им повреде опасне по живот. Осумњичени је у уторак изведен пред надлежног истражног судију који је потврдио налог за његовим задржавањем. Осумњичени је потом одведен у затворску болницу" саопштила је полиција.

Испоставило се да мушкарац има конкретну психичку болест, а постоји ли икаква веза између њега и жртава или се радило о насумичном нападу на особе које су му се нашле на путу, још се утврђује.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана