Храном у ресторану отровано 30 Нишлија: Ово су сви имали у јелима

ГС
Храном у ресторану отровано 30 Нишлија: Ово су сви имали у јелима

НИШ - Петоро грађана Ниша који су се отровали храном контаминираном салмонелом још је на болничком лијечењу, а претпоставка љекара Клинике за инфективне болести је да тегобе због конзумирања затроване хране има до 30 људи.

- Наша је претпоставка, по неком епидемилошком моделу да је толико отприлике особа инфицирано. Поред ових петоро, који се налазе на болничком лечењу још једно десетак амбулантно прегледали, а имали смо и оне који су се телефоном интересовали и тражили савете због мањих тегоба - рекао је директор Клинике за инфективне болести Миодраг Врбић.

Он је казао да је салмонела потврђена код првог пацијента који је отпуштен са клинике, док се за остале чекају резултати, али да ће свакако и код њих бити потврђена та бактерија.

- Стање петоро пацијената је било озбиљније и захтевало је хоспитализацију. То су пацијенти са израженијим тегобама којима смо морали да болнички пласирамо пре свега надокнаду течности. Оно што је у цревним инфекцијама најкритичније то су јако учестале столице, нешто ређе повраћање, повишена температура, болови у трбуху и изражена општа малаксалост - изјавио је Врбић.

Према незваничним информацијама, сви пацијенти отровали су се храном коју су јели у ресторану једног од нишких тржних центара. Храна коју су јели је различита, али су сви користили исти прелив. Четири од пет хоспитализованих пацијената јели су тартуфе са преливом, а једна жена је јела пљескавицу са преливом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана