Храброј Тори, псећем члану српског тима у Турској, пружена медицинска помоћ

Срна
Храброј Тори, псећем члану српског тима у Турској, пружена медицинска помоћ

КАХРАМАНМАРАШ-Псу Тори, која заједно са припадницима Специјализоване јединице Управе цивилне заштите Републике Српске претражује рушевине у турском граду Кахраманмарашу, пружена је медицинска помоћ због повреде.

Замјеник директора Цивилне заштите Ненад Ћук је истакао да ће Тора, која има велику улогу у тражењу страдалих, данас одмарати и да неће имати никаквих посљедица.

– Тора се први дан посјекла, а јуче ујутру смо примијетили да није добро. Рана јој је била мало инфицирана. Ветеринар јој је очистио и зашио рану и дао инјекцију – појаснио је Ћук.

Он је рекао ће припадници Специјализоване јединице Цивилне заштите Републике Српске данас претраживати рушевине некадашњег хотела у Кахраманмарашу, али да су шансе мале да неко од жртава буде пронађен жив.

 

 

Ovo je Tora. Još jedan naš potražni pas. U jučerašnjem spašavanju žive djevojčice pod ruševinama, Tora je tačno markirala gdje treba probijati! Nažalost, tako je povrijedila šapu, ali bila je kod veterinara i od sutra će opet biti u akciji! Tora je dio tima CZRS-a. 

— Tahir Zustra (@tzustra) February 13, 2023

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана