"Хофманови батинаши" узнемирили Модричане, тражи се краће радно вријеме кафића

ГС
"Хофманови батинаши" узнемирили Модричане, тражи се краће радно вријеме кафића

Снимак београдског кик-боксера Љубана Хофмна Видовића и групе младића који "упадају" у један кафић у Модричи и пријетећим тоном се обраћају конобару, био је један од главних тема Скупштине поменуте општине.

Подсјећамо, на снимку Хофман, који је од раније познат по сукобу са законом, са групом младића улази у један локал у Модричи и малтретира радника кафића те од њега тражи да на врата окачи папир на коме пише да извјесна особа, коју назива "црвић цинкарош", у исти не смије да уђе. Потом је запријетио и да папир нико не смије да скине.

У Модричи је због поменутог снимка данас одржана ванредна сједница Скупштина општине, а на захтјев Општинског одбора Српске демократске странке. Тема сједнице била је актуелна безбједоносна ситуација на подручју општине Модрича, а због догађаја који су се на подручју општине Модрича догодили 31. октобра. Поред снимка, у којем актери говоре како "рекетирају пола Београда", спорно је и то што су исти касније блокирали саобраћај у овој општини.

Полиција их је накнадно “испратила” из Модриче тврдећи да нема елемената кривичног дјела. Огласио се и власник кафића који сада тврди да је све била шала.

И поред тога, Модричани су остали узнемирени, због чега су се данас окупили одборници те начелник Полицијске управе Добој и командир Полицијске станице Модрича.

Начелник општине Јовица Радуловић након сједнице је констатовао да је снимак у значајној мјери узнемирио становништво, као и ширу јавност, те упутио критику полицији јер није на вријеме одреаговала након што се снимак убрзано ширио по друштвеним мрежама. Поручио је, између осталог, и како је предложено да се скрати радно вријеме угоститељских објеката у општини на чијем је челу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана