Хоће ли тужилац Бојана Јоловић сутра изнијети шокантне детаље из Суда БиХ?

ГС
Хоће ли тужилац Бојана Јоловић сутра изнијети шокантне детаље из Суда БиХ?

САРАЈЕВО - Запосленик Суда БиХ Милисав Пијук, који је јутрос ухапшен по налогу Тужилаштва БиХ, испитан је вечерас у просторијама СИПА потврдио је његов адвокат Алмир Бибић.

Како пише "Аваз", Пијук је осумњичен у предмету који се води против суспендованог предсједника Суда БиХ Ранка Дебевца и бившег директора ОБА Османа Мехмедагића Осмице.

Пијук ради као шеф унутрашње контроле и обезбјеђења Суда БиХ и био је референт за унутрашњу контролу при кабинету Ранка Дебевеца.

Конкретно, Пијук се заједно са Дебевецем сумњичи се за кривично ђело лажно представљање као и повреде равноправности полова.

Пијук је након испитивања пуштен да се брани са слободе, а Тужилаштво ће за њега сутра предложити мјере забране.

Разлог зашто је Пијук одлуком тужитељице пуштен да се брани са слободе је у томе што је ухапшени запосленик Суда, који је једно вријеме радио на портирници ове институције пропјевао у СИПА.

Према сазнањима, Пијук пристао на сарадњу са Тужилаштвом због чега ће му сутра бити предложене мјере забране.

Како пише Аваз, тужилац Бојана Јоловић сутра ће на судском рочишту изнијети шокатне детаље, а тичу се поступање Пијука по налогу Дебевеца када су у питању поједини запосленици. Исказе су дали поједини запосленици Суда.

Тужилац ће јавности презентовати зашто се Пијук лажно представљао и за кога је откривао информације о доласку свједока у Тужилаштво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана